La Plataforma veïnal Tous en Transició va presentar-se el passat dissabte 7, un any després de la seva formació, i ho va fer organitzant una Trobada Oberta, que va consistir en una jornada de tallers i xerrades basades en les iniciatives dels pobles en transició, que s'estan extenent arreu del planeta.
A les 10h i amb núvols sobre el Parc Bató, es va llegir un escrit explicatiu sobre aquesta iniciativa, just després un primer grup de 25 persones varen adreçar-se al Jardí de les Essències, un espai natural en què s'elaboren les flors de Bach i altres essències de forma ecològica, una visita que va ésser guiada pel seu co-creador, Jodi Cañellas.
Els membres de la plataforma varen oferir i gaudir d'un esplèndid esmorzar a base de pa de nous, mató i mel, diferents coques artesanals, fruits secs, tes i sucs de fruita ecològica.
El grup de Castors i Llúdrigues del AEG. Movi de Tous varen fer un taller de recollida d'objectes del torrent i van inventar-se històries sobre cada resta trobada. Tot i que plovia una mica, van poder fer també un taller de planter de carbasses dirigit per la Marian, una dels membres de la plataforma.
Un segon grup de 7 persones va sortir cap a la visita guiada i el grup que tornava va poder gaudir de la interessant xerrada sobre el pic del petroli i les iniciatives de transició, feta per en Toni Rius, mestre de l'Escola d’Enginyeria d'Igualada (EEI) i membre del grup promotor de Tous en Transició. Varem entendre conceptes com el "Peak Oil" o la paradoxa del Creixement Sostenible.
Acte seguit, els també membres del grup i promotors del projecte de recuperació de Cal Camadall, l'Ivan i l'Assum, van fer-nos una fantàstica exposició sobre les plantes medicinals que l'associació Dolça Revolució està expandint i difonent per tot el territori català. Com a planta estrella, van parlar-nos de les virtuts de l'Estèvia, un subsitut natural i medicinal del sucre processat que estem acostumats a utilitzar per endolcir la nostra alimentació.
També hi va haver exposats uns treballs fets pels alumnes de l'escola municipal, on es reflectia el que ells imaginaven com el seu poble ideal del futur; un futur que es prepara amb experiències enriquidores com l'hort escolar ecològic, endegat enguany utilizant el mètode Gaspar Caballero i del qual n'havíem preparat una petita presentació. Per falta de temps, va quedar pendent per a la propera trobada, juntament amb una xerrada sobre els descobriments entorn a l’aigua, del científic japonès Masaru Emoto.
Des del grup impulsor, volem agraïr a totes aquelles persones i entitats que han col·laborat desinteressadament oferint menjars, retoladors, fotocòpies, hores del seu temps personal, taules i cadires, la carpa!, sacs de terra, plantes, pissarres, presència, humor, coneixements i nombroses idees perquè la I Trobada Oberta de la plataforma ens hagi deixat aquest gust dolcet i aquestes ganes de seguir compartint temps i esforç per a un futur millor.
Per veure més fotografies que es van fer durant la jornada, clica aquí!
Per veure més fotografies que es van fer durant la jornada, clica aquí!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada